90 Jaar jong en in muzikaal en financieel opzicht nog levendig is Muziekvereniging Berghem (MVB). We hebben momenteel een goed harmonie-orkest, een melodische slagwerkgroep, het jonge Bergs Koor en het talentvolle studie-orkest Gruppo Muzikalo. Helaas wordt het voorbestaan van de vereniging bedreigd. Want voor een aantal van de vacatures voor bestuurs- en andere functies, kunnen géén vrijwilligers worden gevonden. Voor het dorp Berghem zou de teloorgang van “de harmonie Concordia” een groot gemis worden.
Dit verschijnsel doet zich op meer plaatsen voor, enkele weken geleden stond er een artikel in het Brabants Dagblad waarin een vergelijkbare situatie werd beschreven.
Uiteraard hebben het bestuur en de leden van de vereniging al vele dorpsgenoten bevraagd, en ook is via de social media al geruime tijd aandacht gevraagd voor het nijpende tekort. Het resultaat is echter onvoldoende.  Daarom heeft de vereniging gekozen voor een onorthodoxe aanpak: de komende dagen wordt een flyer bezorgd op alle adressen in Berghem.  En tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de Bergse Dorpsraad op 18 januari, zal het bestuur de nood schetsen.
Overigens : muzikale vaardigheden zijn géén vereiste